Wat voegen AR en VR toe aan BHV-trainingen?

Bij ons staat praktijkervaring centraal, en met de toevoeging van VR en AR bieden we een extra dimensie aan onze bestaande theorie- en praktijkopleidingen. Wanneer dit aansluit bij de leerbehoefte van de BHV-organisatie, maken deze technologieën het mogelijk om trainingen nóg realistischer te maken en moeilijk te simuleren situaties effectief te oefenen. VR en AR zijn geen vervanging, maar een krachtige aanvulling die we inzetten wanneer het de training versterkt. Zo zorgen we samen voor een BHV-organisatie die in elke situatie sterk staat.

BHV-trainingen naar een hoger niveau met VR en AR

In een wereld waarin technologie zich razendsnel ontwikkelt, verandert ook de manier waarop wij trainen. Bij Velco Brandveiligheid integreren we technologieën zoals Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) in onze trainingen om deze nog unieker en praktijkgerichter te maken.

 

Wat voegen AR en VR toe aan BHV-trainingen?

De kracht van VR en AR in BHV-trainingen ligt in het vermogen om situaties te simuleren die in een fysieke omgeving onmogelijk of te gevaarlijk zouden zijn. VR en AR gaan verder dan simpele tools; ze vormen een waardevolle uitbreiding van onze praktijkgerichte trainingen. Hierdoor bereiden we cursisten optimaal voor op realistische, stressvolle noodsituaties. Dit betekent dat jij en je BHV-team niet alleen theoretische kennis opdoen, maar ook praktisch leren handelen in levensbedreigende situaties, zonder de risico’s van echte scenario’s. Op deze manier voegen we een extra dimensie toe aan onze trainingen.

Dit samenspel van expertise en innovatie maakt Velco uniek in de BHV-markt.

Lithiumbranden: Simulaties die levens kunnen redden

Een uitstekend voorbeeld van de voordelen van VR is onze simulatie van lithiumbranden. Lithiumbatterijen, zoals die in laptops, smartphones en e-bikes, kunnen snel oververhit raken en spontaan ontbranden, wat levensgevaarlijke situaties veroorzaakt. In traditionele trainingen zijn deze scenario’s moeilijk veilig na te bootsen, maar met onze VR-technologie krijg je inzicht in de dynamiek van een lithiumbrand en leer je hoe te handelen, of wanneer het verstandig is om direct hulpdiensten in te schakelen. Deze technologie is een unieke toevoeging op brandveiligheidstrainingen en zorgt ervoor dat jouw team voorbereid is op gevaarlijke incidenten die lastig te trainen zijn.

 

AR: Meer Realisme bij Reanimatietrainingen

Met Augmented Reality (AR) gaan we nog een stap verder. In onze AR-reanimatietraining simuleren we noodsituaties met factoren zoals tijdsdruk, stress en afleiding. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen leert hoe je moet reanimeren, maar ook hoe je effectief blijft in een chaotische omgeving. Stel je voor dat iemand voor je neervalt: ben je in staat om kalm te blijven en het reanimatieprotocol te volgen? Dit niveau van realisme helpt je om in echte situaties nog beter voorbereid te zijn, wat cruciaal is bij levensbedreigende noodsituaties. Onze AR-reanimatietraining behoort tot de meest geavanceerde trainingen op de markt.

 

Waarom biedt onze technologie meerwaarde?

Wat Velco onderscheidt, is de combinatie van technologie en jarenlange expertise. Onze VR- en AR-trainingen zijn ontwikkeld in samenwerking met Serious XR, een pionier in realistische simulaties. Deze samenwerking zorgt voor een perfecte balans tussen geavanceerde technologie en de jarenlange ervaring van onze instructeurs. Hierdoor krijg jij niet alleen training van experts, maar maak je ook gebruik van de nieuwste technologieën die jouw BHV-vaardigheden versterken. Bovendien maakt deze aanpak onze trainingsdagen nog interessanter en afwisselender. Dit samenspel van expertise en innovatie is wat Velco uniek maakt in de BHV-markt.

 

De toekomst van BHV-training: veilig en realistisch

Met VR en AR kunnen we je trainen in situaties die vroeger te riskant of onmogelijk waren om na te bootsen. Dit biedt jouw BHV-team de kans om te oefenen in een veilige, gecontroleerde omgeving, die toch de spanning en chaos van echte noodsituaties simuleert. Onze missie is om trainingen te bieden die niet alleen leuk en effectief zijn, maar ook realistisch. Het resultaat? Een BHV-team dat zelfverzekerd is en beter presteert wanneer het er écht op aankomt.

 

Ontdek de innovatie bij Velco

Bij Velco geloven we dat jij als BHV’er meer nodig hebt dan theoretische kennis. Je moet praktisch, stressbestendig en klaar zijn voor actie. Onze unieke trainingen, waarbij je onder andere leert ontruimen uit een echt brandende ruimte en verschillende blusmiddelen gebruikt, worden nog praktijkgerichter door de toevoeging van VR en AR. Wil je zelf ervaren hoe deze technologieën jouw BHV-training verbeteren? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jouw organisatie kunnen helpen de veiligheid naar een hoger niveau te tillen.

Martijn

Ook geïnteresseerd in de nieuwe technologie?

En wil je weten wat wij jouw organisatie kunnen bieden?